ua en ru

Бойовики знизили інтенсивність обстрілу в зоні АТО, - АПУ

Бойовики знизили інтенсивність обстрілу в зоні АТО, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Однак ситуація на Донбасі залишається складною

Бойовики за останні дні знизили інтенсивність обстрілу в зоні антитерористичної операції (АТО). Про це сьогодні на брифінгу заявив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною. Однак за останні дні фіксується незначне зниження інтенсивності ведення вогню з боку незаконних збройних формувань", - заявив Мотузяник.

При цьому він зазначив, що бойовики продовжують застосовувати проти українських військовослужбовців зброю, яке заборонено за умовами мінських домовленостей.

"Так, за минулу добу російсько-терористичні війська двічі обстріляли позиції сил АТО з танка, 8 разів - з мінометів калібру 120 мм та 6 разів з 122-мм артилерії. Крім цього, застосовувалися зенітні кулемети, гранатомети, стрілецька зброя, БМП", - розповів представник АПУ.

За його словами, на Донецькому напрямку більше випадком порушення перемир'я зафіксовано в районі Горлівки, донецького аеропорту.

"В районі селища Ленінське поблизу Дзержинська бойовики вступили в бойове зіткнення з українськими військовослужбовцями. Після невдалої спроби штурму опорного пункту бандити обстріляли його із зенітного кулемета", - повідомив Мотузяник.

Він також сказав, що в районі с. Кримське Луганської область бойовики обстріляли спостережний пункт сил АТО і зробили спробу його штурму. Українські військові змусили бойовиків відступити.

Під Маріуполем, поблизу Широкіно, було зафіксовано 5 фактів порушення режиму перемир'я з боку бойовиків.

Нагадаємо, сьогодні у штабі АТО повідомили, що бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військових на Донбасі.