ua en ru

Бойовики розграбували центральний офіс банку сина Януковича в Донецьку

Бойовики розграбували центральний офіс банку сина Януковича в Донецьку Фото: Олександр Янукович

Бойовики забрали 46,5 млн грн. і 9,9 млн дол

Бойовики в Донецьку 3 червня 2015 р. розграбували центральний офіс "Всеукраїнського банку розвитку", який належить сину Віктора Януковича Олександру. Про це повідомляє прес-служба ВБР.

"У середу, 3 червня 2015 року, членами терористичної організації "Донецька народна республіка", було пограбовано центральний офіс публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський банк розвитку (ПАТ "ВБР"), розташований за адресою пр. Богдана Хмельницького 102 р. в Донецьку.

Увечері 2 червня озброєні автоматами бойовики так званої "ДНР", увірвалися в приміщення банку і протягом 12 годин, використовуючи спеціальне обладнання, намагалися розкрити приміщення сховища банку.

Вранці 3 червня грабіжникам вдалося зруйнувати одну з стін сховища та заволодіти грошовими коштами банку в розмірі понад 46,5 млн. грн. і 9,9 млн. доларів США, а також цінностями клієнтів банку, які зберігалися в депозитарних осередках", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, "Всеукраїнський банк розвитку" на початок 2015 р. відносився до третьої групи банків (середній), займаючи 36 місце за розміром активів за класифікацією НБУ. 100% акцій банку контролюються сином колишнього Президента України Віктора Януковича Олександром. В кінці 2014 р. НБУ визнав банк неплатоспроможним.

Нагадаємо, у квітні 2015 р. в Харківській області пограбували банкомат Приватбанку.