ua en ru

Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО із забороненої зброї, - штаб

Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО із забороненої зброї, - штаб Фото: бойовики

Основна активність ворога фіксувалася у темну пору доби

Бойовики продовжують обстрілювати сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі із забороненої зброї. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Сьогодні, 13 серпня, в зоні АТО незаконні збройні формування дещо зменшили кількість обстрілів позицій українських військ. Проте, як і попередні дні, основна активність ворога фіксувалася у темну пору доби.

Так, на Артемівському напрямку близько 1 ночі диверсійно-розвідувальна група противника намагалася обійти наш опорний пункт в районі Семигір'я. А о 2.05, по позиціях наших військ у цьому ж селищі, била ворожа артилерія калібру 152 міліметри.

На Донеччині, о пів на 3 ночі, 122-міліметрова артилерія окупантів вела вогонь по Новгородському. А майже о 16, бойовики зі 120-міліметрових мінометів і гранатометів обстріляли Авдіївку.

В районі Маріуполя, близько опівночі, бандформування двічі вели вогонь по наших опорних пунктах в Орловському зі 122-міліметрової артилерії, а поблизу Широкине били зі 120-міліметрових мінометів. Також, з 14.05, бойовики двічі обстріляли Старогнатівку з артилерії 152 калібру.

З 5.10 і майже годину найманці били з артилерії калібру 152 міліметри та мінометів по позиціях українських військ в Болотному, що на Луганщині", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 13 серпня, в зоні АТО незаконні збройні формування дещо зменшили кількість обстрілів позицій українських війсь...

Posted by Прес-центр АТО on 13 августа 2015 г.

Зазначається, що упродовж дня, ворог, переважно з провокативною метою, застосовував стрілецьке озброєння уздовж лінії розмежування.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента повідомили, що бойовики перейшли до відкритого застосування "Градів" під Донецьком.