ua en ru

Бойовики за ніч здійснили понад 35 обстрілів сил АТО

Бойовики за ніч здійснили понад 35 обстрілів сил АТО Фото: АТО на Донбасі

Бойовики вели вогонь по позиціях АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї

Бойовики в ніч з 20 на 21 грудня 2015 року понад 35 разів відкривали вогонь по позиціям сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"З 18 години вчорашнього вечора бойовики здійснили понад 35 збройних провокацій проти українських захисників...Загалом, впродовж минулої доби бандити 57 разів порушили умови припинення вогню в зоні АТО", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що неподалік Троїцького (Луганська область) відбулось бойове зіткнення із малочисельною групою бойовиків, яке тривало впродовж години. Бойовики отримали впевнену відсіч та змушені були відступити.

"В районі Станиці Луганської, вдруге за минулу добу, бойовики застосували заборонені мінськими домовленостями міномети калібром 120 мм. Використання загарбниками 82-мм мінометів зафіксовані біля Зайцевого, що на околиці Горлівки, та біля тимчасово окупованого Донецька - по українських позиціях на околиці Красногорівки", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що по позиціях ЗСУ на підступах до Красногорівки бойовики били з озброєння танку.

"Зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики методично продовжують обстрілювати Піски, Опитне та Авдіївку. Біля Горлівки цієї ночі під вогнем агресора з автоматичних станкових гранатометів опинились Майорськ та Луганське. По позиціях сил АТО біля Новгородського ворог бив зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП, а також там працював снайпер", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що з початку цієї доби, 21 грудня 2015 року, з гранатометів та стрілецької зброї противник близько п'яти разів відкривав вогонь в бік ЗСУ у районі Пісків.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 21 грудня 2015 року З 18 години вчорашнього вечора бойовики здійс...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 20 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики незаконних збройних формувань протягом доби, 20 грудня 2015 року, близько 20 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО).