ua en ru

Бойовики ДНР зайшли в Комінтернове на бронетехніці

Бойовики ДНР зайшли в Комінтернове на бронетехніці Фото: бойовики ДНР зайшли в Комінтернове

Спікер сектора "М" повідомив, що ситуація з'ясовується

В селище Комінтерново, який знаходиться недалеко від Маріуполя (Донецька область) сьогодні вранці, 22 грудня 2015 року, увійшов підрозділ так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) на бронетехніці, і, можливо, з мінометами. Про це повідомляє видання 0629 з посиланням на власне джерело.

Як повідомляється, інформацію про бойовиків ДНР підтвердили місцеві жителі.

"Вони уточнили, що в Комінтернове зайшла рота ДНР з бронетехнікою, вони розосередилися по селищу. Інше джерело повідомило, що близько 50 чоловік на БМП прибули в селище, можливо з мінометами, шукають будинки, куди можна заселитися", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що жителі селища побоюються бойових зіткнень на території селища і просять у протиборчих сторін вирішувати питання шляхом переговорів.

Разом з тим, повідомляється, що за словами спікера сектора "М" Олександра Киндсфатера, у нього немає такої інформації, в даний час ситуація з'ясовується.

Як наголошується, селище Комінтернове розташоване в 24 км від Маріуполя і вважається сірою зоною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обстановка уздовж лінії розмежування на Донбасі має тенденцію до ескалації.

"Враховуючи систематичне використання бойовиками НВФ ОРДО забороненого озброєння з району населеного пункту старомихайлівка (сторомихайлівка), керівник української сторони СЦКК в черговий раз звернувся до представників СММ ОБСЄ і керівника російської сторони СЦКК із закликом вжити дієвих заходів та забезпечити виконання представниками НЗФ досягнутих сторонами угод щодо відведення забороненого озброєння і неухильного дотримання умов припинення вогню. Окремо були відзначені виявлені за останні 2 доби факти зосередження танків, самохідних артилерійських установок і бойових броньованих машин в районах міста Донецька", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Зазначимо, Дмитро Тимчук повідомив про те, що в "ДНР" наказали зняти сюжети з постановочними "обстрілом" силами АТО житлових кварталів Донецька.

"На тлі ескалації конфлікту, "керівництвом" ДНР віддано розпорядження керівництву місцевих ЗМІ з вимогою підготовки і поширення телесюжетів з постановочними ("фейковими") зйомками, які б демонстрували нібито проведені силами АТО обстріл з важких озброєнь житлових кварталів Донецька", - йдеться в повідомленні.

За його словами, обов'язковими вимогами є демонстрація зруйнованих житлових будинків, інфраструктури міста, а також тіла загиблих мирних жителів.