ua en ru

Бойовики активізували обстріли сил АТО з артилерії і мінометів, - штаб

Бойовики активізували обстріли сил АТО з артилерії і мінометів, - штаб Бойовики обстріляли сили АТО з заборонених знарядь

Проросійські бойовики активізували обстріли сил АТО з великокаліберних мінометів та артилерії. Про це йдеться в повідомленні штабу АТО в Facebook.

"З 18:00 до 00:00 17 квітня російсько-терористичні війська 31 раз порушили режим дотримання припинення вогню. Збільшилася кількість збройних провокацій. Уздовж лінії розмежування незаконні збройні формування активізували обстріли з 120-міліметрових мінометів, а також артилерії калібром понад 100 міліметрів, що є грубим порушенням Мінських домовленостей. Всього в зазначений період злочинці 14 разів відкривали вогонь з мінометів і 4 рази по артилерії", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в Луганській області в районі населених пунктів Щастя, Сизе, Новотошківське, Станиця Луганська, Кримське і Сокільники бойовики інтенсивно обстріляли позиції сил АТО з мінометів, автоматичних гранатометів, зенітної установки і стрілецької зброї.

"На Донеччині ворог обстрілював сили АТО з мінометів в районі Авдіївки, Пісків, Майорська і населеного пункту Сизе. Також по Пісках був спрямований ворожий вогонь з танка, артилерії калібром 122 міліметри, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Українські війська вели інтенсивний відповідь вогонь з мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Крім того, бойовики застосували артилерію неподалік населених пунктів Водяне, Опитне та Авдіївка. А в 00:00 вони направили мінометний вогонь безпосередньо в бік населеного пункту Опитне Артемівського району.

Нагадаємо, "Свобода" відправила на фронт півсотні бійців "Січі".