ua en ru

Аваков упевнений, що Рада сьогодні ухвалить закон про національної поліції

Аваков упевнений, що Рада сьогодні ухвалить закон про національної поліції Фото: Арсен Аваков

Арсеній Яценюк також закликав Раду якомога швидше проголосувати за закон

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков упевнений, що Верховна Рада сьогодні ухвалить закон про національну поліцію. Про це він заявив під час церемонії першого випуску з поліцейської академії патрульної служби Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми проведемо випуск. Потім, заручившись вашою підтримкою, вашими знаннями, відправляється з Денисом та з Екою назад в парлмент. І до вечора ви будете мати пакет законів, який дозволить вам справжніми поліцейськими", - заявив Аваков.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що очікує невідкладного голосування парламенту за пакет поліцейських законів.

"Я очікую від парламенту невідкладного голосування за пакет законів, розроблених міністром, першим заступником, іншими представниками депутатських фракцій, за закон, який дасть можливість вже на цьому тижні вам вийти на патрулювання міста Києва як нова українська поліція", - заявив він.

Нагадаємо, патрульна служба в Києві почне працювати з 4 липня, навіть якщо Верховна Рада не встигне прийняти закон про "Національної поліції".