ua en ru

В АПУ заявили про посилення активності бойовиків в зоні АТО

В АПУ заявили про посилення активності бойовиків в зоні АТО Фото: Олександр Мотузяник

Із забороненого в Мінську озброєння продовжують обстрілювати Авдіївку і Широкине

Бойовики посилили збройну активність в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бойовики посилили збройну активність в зоні проведення АТО, нехтуючи мінськими домовленостями. Вчора було зафіксовано 7 обстрілу наших позицій з 122-мм гармат, 15 обстрілу з мінометів калібром 120-мм. Також ворог двічі вів вогонь з танків", - заявив Мотузяник.

За його словами, сили АТО готові до будь-якого варіанту розвитку подій і мають можливість адекватно відповідати на всі провокації супротивника.

"На Маріупольському напрямку не припиняються збройні протистояння біля селища Широкине. Встановлено, що наші позиції були обстріляні бойовиками з гармат, які розміщені в селі Саханка, яке знаходиться на відстані 5 км від лінії зіткнення. Також зафіксована робота ворожих снайперів", - розповів Мотузяник.

За словами спікера, найбільш активне протистояння в районі проведення АТО продовжується на Донецькому напрямку. Тут бойовики без зупинки ведуть вогонь по позиціях українських військових в районі аеропорту, в тому числі з використанням озброєння, яке заборонено мінськими домовленостями.

"Епіцентром зіткнення є район Авдіївки, де противник найчастіше використовують міномети і важкі гармати. Крім західних околиць Донецька бойовики намагаються знайти слабкі місця в нашій обороні на південних і західних околицях Горлівки. На Луганському напрямку активність бойовиків зосереджена біля міста Щастя, а також селища Кримське і Сокільники, які знаходяться близько Бахмутської траси. Фактів використання великокаліберної зброї з боку бойовиків в цьому районі не зафіксовано", - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинув 1 військовий, ще 3 поранені.