ua en ru

Апеляційний суд залишив у силі вирок щодо "врадиевської справи"

Апеляційний суд Миколаївської області залишив у силі вирок Первомайського міського районного суду у справі про зґвалтування Ірини Крашковой в селищі Врадіївка.

Апеляційний суд Миколаївської області залишив у силі вирок Первомайського міського районного суду у справі про зґвалтування Ірини Крашковой в селищі Врадіївка. Про це РБК-Україна заявили в прокуратурі Миколаївської області.

"Апеляційний суд не задовольнив скарги засуджених", - заявили у відомстві.

18 лютого Апеляційний суд Миколаївської області почав розгляд апеляційної скарги засуджених за зґвалтування і спробу вбивства мешканки села Врадіївка Ірини Крашковой - міліціонерів Євгена Дрижака, Дмитра Поліщука, Михайла Кудринского і таксиста Сергія Рабиненко. Засуджені намагалися оскаржити вирок суду першої інстанції, за яким максимальне покарання склало 15 років з конфіскацією майна. 18 лютого суд провів дебати та заслухав останнє слово підсудних.

Напад на 29-річну мешканку Врадіївки Ірину Крашкову було скоєно 26 червня 2013 р. Слідство встановило, що її побили і зґвалтували міліціонери Дмитро Поліщук та Євген Дрижак, а також таксист Сергій Рабиненко. У приховуванні злочину звинуватили заступника начальника Врадіївського РВВС Михайла Кудринского. Цей злочин викликав протести у Врадіївці і розгром місцевого РВВС. Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області виніс вирок 29 листопада 2013 року. Євген Дрижак і Дмитро Поліщук отримали по 15 років позбавлення волі, Сергій Рабиненко - 11 років, а Михайло Кудринський - 5 років. Міліціонери позбулися своїх звань і повинні будуть виплатити потерпілій по 100-150 тис. грн моральної шкоди. Вирок всім підсудним пов'язаний з конфіскацією майна.

Засуджені назвали вирок занадто суворим і подали апеляцію. Її вчора почав розглядати Апеляційний суд Миколаївської області. Засідання почалося з дебатів, під час яких адвокати колишніх міліціонерів порушили клопотання про перегляд справи. Зокрема, адвокат Євгенія Дрижака Володимир Клименко просив призначити новий розгляд з новим складом суддівської колегії; адвокат Дмитра Поліщука Михайло Курченко - направити справу на новий розгляд, а адвокат Михайла Кудринского Григорій Гузь - скасувати рішення суду першої інстанції щодо свого підзахисного.