ua en ru

АМКУ вимагає від "Укрзалізничпостач" відмовитися від світової практики розрахунку вартості дизпалива

АМКУ вимагає від "Укрзалізничпостач" відмовитися від світової практики розрахунку вартості дизпалива Фото: Скаргу розглянули сьогодні

Такими наслідками закінчився розгляд скарги кременчуцької фірми

Антимонопольний комітет України вимагає від ДП "Укрзалізничпостач" відмовитися від застосування формули розрахунку вартості дизпалива. Такими наслідками сьогодні закінчився розгляд скарги кременчуцької фірми ТОВ "Енерго - Ресурс", через яку АМКУ місяць тому заблокував конкурс на закупівлю дизпалива для потреб залізничної галузі, передає прес-служба "Укрзалізниці".

"Застосування формульних розрахунків при формуванні ціни палива, з урахуванням визнаних у всьому світі котирувань platt's European Marketscan і курсу валют за даними НБУ, об'єктивно враховує ситуацію на ринку до того ж це можливість поширювати світовий досвід. Є й інші переваги. Наприклад, при дії такого механізму на 1 тонні дизпалива в березні-квітні галузь могла б економити майже 2 тисячі гривень вдень, а за добу споживається близько тисячі тонн дизпалива", - відзначають в "Укрзалізничпостач".

Нагадаємо, раніше служба кредитних рейтингів Standard & poor's підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг "Укрзалізниці" до рівня "CC" c "негативним" прогнозом.