ua en ru

АМКУ оштрафував на 21 млн гривень одного із мобільних операторів

АМКУ оштрафував на 21 млн гривень одного із мобільних операторів Фото: мобільний (pexels.com MOHI SYED)

Комітет оштрафував українського мобільного оператора "Київстар"

Антимонопольний комітет України оштрафував українського мобільного оператора "Київстар" на 21 млн гривень за посекундну тарифікацію. Про це повідомив голова комітету Юрій Терентьєв у Facebook.

"Вчора 14.12.2017 комітетом було прийнято рішення у справі проти відповідача ПрАТ "Київстар" про недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації щодо умов тарифікаціі, що вводить в оману (порушення статті 15-1 ЗУ "Про захист від недобросовісної конкуренції")", - сказав Терентьєв.

За його словами, оператор в своїй комунікації щодо умов тарифікації використовував три типи тверджень в двох з яких зазначалось, що тарифікація "посекундна". По факту це твердження неправдиве - вартість повної хвилини розмови списувалась в першу секунду розмови.

Посекундна тарифікація «Київстар» - штраф 21 млн грн Вчора 14.12.2017 Комітетом було прийнято рішення у справі проти ві...

Опубліковано Yuriy Terentyev 15 грудня 2017 р.

"Накладено штраф у розмірі 21 млн 307 тис. 597 гривень", - зазначив у повідомленні Терентьєв.

У свою чергу в "Київстар" заявили, що претензії АМКУ не стосуються тарифікації голосових викликів, а виключно того, як вони повідомяли про це абонентам. Компанія планує оскаржити рішення АМКУ.

Нагадаємо, 18 вересня 2017 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував мобільного оператора lifecell майже на 19,5 млн гривень.