ua en ru

Американський економіст Лаффер став радником Яресько

Американський економіст Лаффер став радником Яресько Фото: Артур Лаффер

Артур Лаффер був економічним радником Президента США Рональда Рейгана і прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер

Засновник теорії "економіки пропозиції", американський економіст Артур Лаффер став радником з податкових питань міністра фінансів України Наталії Яресько. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"На посаді радника міністра фінансів Артур Лаффер буде надавати міністру фінансів консультації з питань проведення в Україні податкової реформи, що дозволить створити прозору, ефективну податкову систему, яка буде стимулювати інвестиції, економічне зростання і створення робочих місць, поліпшить якість надання державних послуг для бізнесу, і тим самим дасть потужний поштовх для сталого зростання економіки нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Артур Лаффер є автором теорії залежність державних доходів від середнього рівня податкових ставок у країні ("крива Лаффера"). У свій час Лаффер був економічним радником президента США Рональда Рейгана і прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.

Нагадаємо, раніше радником Яресько з питань податкової системи, децентралізації і загальної реорганізації державних фінансів був призначений екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош.