ua en ru

Адвокати Козаченко не знайшли підстав для проведення у неї обшуку

Адвокати Козаченко не знайшли підстав для проведення у неї обшуку Фото: Тетяна Козаченко

Адвокати глави департаменту Мін'юсту з люстрації Тетяни Козаченко не знайшли підстав для проведення у неї обшуку.

Адвокати глави департаменту Мін'юсту з люстрації Тетяни Козаченко не знайшли підстав для проведення у неї обшуку. Про це вона повідомила в коментарі кореспонденту РБК-Україна.

"Годину тому до мене постукали в двері і запропонували їх відкрити. Представилися головним слідчим управлінням з Володимирської, відповідно МВС. Сказали, що прийшли з обшуком. Я відповіла, що викликаю адвоката і, в разі наявності підстав, без проблем вони можуть зайти у квартиру та провести обшук. Кілька разів мені погрожували, що будуть ламати двері. Пізніше під'їхали адвокати і перевірили документи (слідчих). Адвокати мені повідомили, що підстав проводити обшук немає у зв'язку з тим, що в рішенні суду взагалі не вказано, хто має право проводити обшук. Тобто, нікому не доручено проводити обшук. Адвокати не дозволили проводити незаконний обшук. Зараз вони розбираються за дверима з правоохоронними органами", - сказала Козаченко.

Крім того, вона зазначила, що обшук триває також у її заступника Дмитра Димова.

"Мені самій цікаво, що можна було вигадати, щоб дійти не тільки до мене, але й до мого заступника, керівника відділу Дмитра Димова. У нього теж вдома обшук. Просто він проживає за іншою адресою і тому його не перевіряють", - зазначила Козаченко.

Нагадаємо, у глави департаменту Мін'юсту з люстрації Тетяни Козаченко проходить обшук.