ua en ru

Заступник голови Меджлісу кримськотатарскього народу Ахтем Чийгоз залишиться під вартою до 19 лютого

Заступник голови Меджлісу кримськотатарскього народу Ахтем Чийгоз залишиться під вартою до 19 лютого

Київський районний суд Сімферополя обрав заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, передає Крим.Реалії.

Чийгозу інкримінується стаття 212 частина 1 Кримінального кодексу Російської Федерації ("організація масових заворушень"), що передбачає ув'язнення під варту терміном до 10 років. Про це повідомила присутня на засіданні прокурор Криму Наталія Поклонська.

Крім того, за словами Поклонської, Чийгозу звинувачують у смерті двох людей, які загинули в результаті дій мітингувальників 26 лютого 2014 року.

"Ахтема Чийгоза звинувачують у тяжкому злочині. Це стаття 212 Кримінального кодексу Російської Федерації. І, як наслідок даного злочину, є дві жертви - дві смерті, а також є потерпілі з різним ступенем тілесних ушкоджень", - повідомила прокурор Криму.

Нагадаємо, сьогодні слідчий комітет Росії повідомив, що в Криму затриманий один з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, який на демонстрації "Меджлісу кримсько-татарського народу" 26 лютого 2014 року нібито закликав кримських татар до непокори і застосування насильства щодо правоохоронних органів.

За матеріалами Крим. Реалії.