ua en ru

Заступник гендиректора "Снек-Експорт" упевнений, що АТБ поверне його компанії борг в повному обсязі

Заступник гендиректора компанії "Снек-Експорт" Сергій Білий заявляє, що одна з найбільших мереж супермаркетів в Україні "АТБ" повинна повернути борг у 42 млн гривень лідеру українського ринку снеків компанії "Снек-Експорт".

Заступник гендиректора компанії "Снек-Експорт" Сергій Білий заявляє, що одна з найбільших мереж супермаркетів в Україні "АТБ" повинна повернути борг у 42 млн гривень лідеру українського ринку снеків компанії "Снек-Експорт". Про це Білий заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Він повідомив, що в жовтні 2014 року "Снек-Експорт" та інші підприємства, що входять до складу цієї групи звернулися в господарський суд Києва з позовами до "АТБ-маркет".

За словами Білого, 4 підприємства групи на чолі з "Снек-Експорт", в 2013-початку 2014 року поставили товари, за які компанія "АТБ-маркет" досі не розрахувалася.

"Ця заборгованість з урахуванням штрафних санкцій склала 42 млн грн., і проміжним рішенням суду на цю суму на рахунку "АТБ" був накладений арешт", - повідомив Білий.

Однією з причин виникнення заборгованості Білий називає помста одного з засновників "АТБ" Геннадія Буткевича засновнику "Снек-експорт" Сергій Рибалко.

"Олігарх Буткевич не хоче погашати борги, а приводом стала особиста неприязнь в результаті шлюборозлучного процесу Рибалко з його дочкою. Після розлучення Буткевич з якихось причин заборонив Рибалко бачитися з їх спільною дитиною. Сергій Рибалко став домагатися права бачити свою дочку через суди. Буткевич, мабуть, вирішив його за це повністю "розтоптати", - пояснив Білий.

За його словами, Він "мав широкі зв'язки в середовищі корумпованих силовиків і вхід в оточення Януковича" і "хотів максимально послабити" ці підприємства, "щоб потім віджати їх за безцінь".

"Задіяв прокуратуру, міліцію, СБУ. Тоді ж, тобто з минулого грудня, Управління СБУ у Дніпропетровській області провело у нас десятки обшуків з абсолютно надуманих приводів. Вони відкривали кримінальні справи, зупиняли виробництво, залякували співробітників, підкидали підслуховуюче обладнання, вилучали документацію та комп'ютери", - заявив Сергій Білий. За його словами, спочатку Рибалка і його компанії звинувачували в підтримці Євромайдана, а коли влада і ситуація змінилися - стали через ЗМІ звинувачувати в сепаратизмі. "Це просто якийсь абсурд. Але тепер нашим опонентам набагато складніше управляти силовиками, які сьогодні вже не хочуть грубо порушувати закон. Тому всі справи розсипалися. Я дуже сподіваюся, що тепер, після зміни режиму Януковича, більше не буде практики, коли будь-яку компанію силовики могли розірвати по одному телефонному дзвінку, як це намагалися зробити з нашими підприємствами", - сказав заступник директора компанії "Снек-Експорт".

Він висловив надію, що "тепер вже не так просто телефонувати судді з високих кабінетів з вказівками, які рішення приймати".
Білий звернувся до акціонерів АТБ із закликом віддати борг, щоб уникнути зайвих судових витрат та штрафних санкцій, а також припинити цькування Рибалко і його компаній.

"Чим швидше "АТБ" розрахується за всіма зобов'язаннями, тим буде краще. Для нас це наші обігові кошти. Ми зацікавлені в тому, щоб якомога швидше використати ці кошти для виробництва. Оскільки наша компанія орієнтується на європейський ринок. Ми проходимо сертифікацію, стандартизацію, вдосконалюємо наше виробництво. Нам потрібні ресурси для розвитку", - резюмував Білий.