ua en ru

Захарченко не збирається у відставку через інцидент у Врадіївці і наполягає на модернізації міліції

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко не збирається у відставку через інцидент у Врадіївці і наполягає на модернізації міліції. Про це Захарченко заявив сьогодні журналістам на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"За період незалежності держави я вже десятий міністр. Якщо розділити, то вийде, що кожен міністр попрацював по два роки. Те, що ми напрацювали за ці роки, ці напрацювання носять дуже системний характер. Якщо ми це проведемо, це піде на користь державі. І в такій непростій ситуації недоречно робити якісь політичні заяви", - заявив Захарченко.

Водночас, за його словами, навряд чи варто очікувати відчутний ефект від проведення переатестації всього особового складу міліції, без підвищення мотивації і модернізації міністерства.

"Якщо подивитися статистику, то в період з 2005 по 2010 рр., то можна сказати, що 100% були звільнені з міліції, таку ж кількість було прийнято. Стало краще чи щось змінилося? Ви знаєте, що сьогодні зарплата міліціонера менше 3 тис. грн, якщо точно, то 2 тис. 966 грн, що менше ніж в середньому по країні й менше ніж в інших силових відомствах. У черзі на житло 25 тис. осіб, при тому що в держбюджеті на капітальні видатки закладено 0 грн" , - зазначив Захарченко.

На його думку, змінити ситуацію можливо лише шляхом поліпшення матеріального становища міліціонерів, підвищення якості кадрів і введення сучасних технологій контролю громадського порядку.

Водночас він заявив, що на найближчій колегії МВС 12 липня 2013 р. будуть зроблені остаточні висновки щодо ситуації у Врадіївці й піднято питання про необхідність невідкладної модернізації відомства, зокрема, зміни схеми відбору співробітників і розподілу фінансування. Також на колегії 12 червня МВС ухвалить низку кадрових рішень у справі у Врадіївці.