ua en ru

За час АТО загинули 12 залізничників, 65 поранені, - УЗ

Під час бойових дій на Сході України постраждали, виконуючи свої службові обов'язки, 77 залізничників, з них 12 співробітників залізниці загинули на робочому місці, 65 були поранені. Про це сьогодні під час прес-конференції у Києві повідомив начальник управління аналітики головного управління перевезень "Укрзалізниці" Микола Топчієв.

Незважаючи на режим припинення вогню, на Сході України бойовики продовжують руйнувати залізничні колії, контактну мережу і рухомий склад. Як зазначив Топчієв, лише за минулий тиждень на залізниці сталося 10 випадків пошкодження залізничних об'єктів і майна.

"19 вересня в результаті артобстрілу зазнало руйнувань локомотивне депо Дебальцеве-Сортувальне. Цього ж дня були пошкоджені шість локомотивів серії ЧМЕ-3 і два крани, постраждала покрівля даху і вибиті стекла в цехах", - зазначив Топчієв.

Також, за інформацією фахівця, постійно надходять повідомлення про мінування основних вокзалів у Києві, Харкові, Полтаві, Одесі, Дніпропетровську, Львові та інших містах. Іноді до 7-9 дзвінків на день, що дестабілізує роботу.

Нагадаємо, 20 серпня в результаті бойових дій на сході України пошкоджена база для ремонту та експлуатації техніки Донецької залізниці.