ua en ru

У Львові росіянина засудили до 10 років ув'язнення за шпигунство в зоні АТО

Шевченківським районним судом міста Львова 10 грудня винесено вирок у кримінальному провадженні щодо громадянина Російської Федерації, який звинувачувався в незаконному зберіганні зброї і шпигунстві.

Шевченківським районним судом міста Львова 10 грудня винесено вирок у кримінальному провадженні щодо громадянина Російської Федерації, який звинувачувався в незаконному зберіганні зброї і шпигунстві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області

"Державним обвинувачем прокуратури Львівської області доведено, що чоловік здійснював збір інформації по чисельності і кадрового складу військовослужбовців у зоні проведення АТО", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що засуджений збирався передати зібрані дані, які становлять державну таємницю, спецслужб Російської Федерації, однак був затриманий правоохоронними органами.

Суд визнав росіянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 114, ч. 1 ст. 263 КК України. Вироком суду йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ затримала голову Кремінської райради, яка організувала "референдум" у травні.