ua en ru

У Львові через 3 повідомлення про "замінування" з будинків евакуйовано 400 осіб

У Львові через 3 повідомлення про "замінування" з будинків евакуйовано 400 осіб
У Львові сьогодні, 21 листопада, "мінували" в загальній складності 4 адміністративні будівлі, з яких було евакуйовано близько 400 осіб.

У Львові сьогодні, 21 листопада, "мінували" в загальній складності 4 адміністративні будівлі, з яких було евакуйовано близько 400 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС України у Львівській області.

Раніше повідомлялося, що із-за загрози вибуху у Львові евакуюють людей із будівлі Міської ради та Франківської районної адміністрації. Крім цих приміщень, у місті також "мінували" будівля "Укрпошти" та поштового відділення №21

"Повідомлення надійшло о 13:00 від працівників Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" про те, що до них зателефонував анонім і сказав, що будівля "Укрпошти" (вул. Словацького, 1) і поштове відділення №21 (вул. Петлюри, 36) заміновані", - йдеться в повідомленні.

У всіх випадках на місці працювали фахівці, однак після ретельного обстеження будівель і прилеглої до них території, вибухових пристроїв правоохоронці не виявили. Всього з приміщень державних установ було евакуйовано понад 400 працівників і відвідувачів.

За всіма трьома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.