ua en ru

Внєшекономбанк оскаржив санкції у суді Євросоюзу

Внєшекономбанк подав до суду Європейського союзу заяву про скасування санкцій Ради ЄС, спрямованих проти ВЕБ. Про єтом повідомили у прес-службі ВЕБ.

"Заява подана відповідно до правил та процедури суду. Також заяву про скасування санкцій було подано дочірньою організацією ВЕБ - Промінвестбанком (Україна)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, оскаржив санкції у суді Євросоюзу і ВТБ.

Раніше сьогодні "Сбербанк Росії" звернувся до суду ЄС з позовом про скасування введених проти нього санкцій.

Наприкінці липня 2014 р. п'ять російських державних банків ("Россельхозбанк", "Газпромбанк", "Сбербанк", ВТБ і ВЕБ) потрапили під санкції Євросоюзу, який заборонив громадянам і компаніям ЄС купувати або продавати випущені ними нові акції, облігації або "подібні фінансові інструменти" з терміном обігу більше 90 днів.

12 вересня 2014 р. власті Євросоюзу оприлюднили новий пакет санкцій проти Росії. Відповідно до нового документа, список обмежень був значно розширений - резидентам ЄС заборонено надавати "Сбербанку" інвестиційні послуги, крім того, вони не можуть здійснювати операції з новими випусками облігацій та інших цінних паперів, випущених починаючи з 12 вересня 2014 р. з термінами обігу понад 30 днів.