ua en ru

У центрі Одеси було виявлено саморобний вибуховий пристрій, - МВС

У центрі Одеси сьогодні вночі було виявлено саморобний вибуховий пристрій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС Одеської області.

Пакет з вибухівкою був залишений біля одного з барів по вул. Жуковського 38.

"Повідомлення про виявлений громадянами підозрілому пакеті, надійшло на спецлінію "102" сьогодні, 22 лютого, близько трьох годин ранку. На місце виїхали вибухотехніки та слідчо-оперативна група Приморського райвідділу міліції. При обстеженні знахідки було встановлено, що всередині поліетиленового пакета знаходиться саморобний вибуховий пристрій", - йдеться в повідомленні. Співробітники міліції забезпечили евакуацію мешканців житлового будинку та відвідувачів бару у кількості тридцяти осіб", - йдеться в повідомленні.

Спеціалісти знешкодили пристрій. Потужність вибухівки попередньо склала близько двохсот грамів у тротиловому еквіваленті.

Нагадаємо, в Одесі в лютому сталася серія вибухів. Зокрема, в ніч з 5 на 6 лютого невідомі вчинили підрив біля відділення "Приватбанку". В ніч з 10 на 11 лютого стався вибух в одному з хостелів міста. 17 лютого стався вибух в офісі "Автомайдану".

Останні два інциденту були кваліфіковані як теракти.