ua en ru

У центрі Дніпропетровська знайдено авіабомбу часів ВОВ вагою 100 кг

У центрі Дніпропетровська знайшли авіаційну бомбу часів Великої вітчизняної війни. Як повідомляє прес-служба ДержНС, 2 березня близько 12:00 до служби "101" надійшло повідомлення про виявлення підозрілого металевого предмету під час проведення земельних робіт на пл. Жовтневій у Дніпропетровську.

На місце події виїхала оперативна група ГУ ДержНС України у Дніпропетровській області, яка ідентифікувала предмет як авіаційну фугасну бомбу часів війни ФАБ-100. Місце знахідки огороджено та взято під охорону співробітниками міліції.

На місці працюють піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, які проводять роботи щодо вилучення авіабомби та подальшого її вивезення та знешкодження за межами міста. Додатково обстежується прилегла до знахідки територія на наявність можливих боєприпасів часів війни.

Відзначимо, фугасні авіабомби володіють найбільш потужним і універсальним вражаючою дією серед авіабомб основного призначення. Маса вибухової речовини в бомбі приблизно складає 50%. Вага фугасної авіабомби ФАБ-100 становить 100 кг.

Читайте також: У Севастополі для транспортування авіабомби завтра перекриють руху на деяких вулицях