ua en ru

У Центральній Європі через повені загинули чотири людини

Щонайменше чотири людини загинули і ще вісім числяться зниклими без вісті в результаті повеней і зсувів у Центральній Європі, викликаних сильними дощами, передає BBC.

За інформацією місцевої влади, в результаті обвалу, спровокованого сильними дощами, в австрійській землі Зальцбург загинула одна людина. На північному заході Чехії двоє жителів загинули при обваленні будинку. Крім того, як повідомила поліція, у водах річки р.Упа, неподалік від чеського міста Трутнов, на північний схід від Праги, було виявлено тіло літнього чоловіка.

За наявними даними, як мінімум вісім осіб вважаються зниклими безвісти на території Чехії та Австрії.

У німецьких містах Пассау і Розенхайм веден режим надзвичайної ситуації, після того як на територію країни обрушився 48-годинна злива. Як зазначає влада г.Пассау, що стоїть одразу на трьох річках в землі Баварія, рівень води може перевищити рекордний показник 2002р. Тим часом канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла, що уряд надасть підтримку регіонам, що постраждали від стихії.

В Австрії, Чехії та Німеччини, в тих районах, де рівень води особливо високий, до рятувальних операцій залучені військові.

Напередодні уряд Чехії оголосив режим надзвичайного стану і розпорядився виділити близько 15 млн дол у фонд допомоги постраждалим від природної катастрофи. У Празі була проведена евакуація населення, закрито ряд станцій метрополітену. У чеській столиці вздовж берегів р.Влтава встановлені загороджувальні бар'єри, які повинні сприяти запобіганню повені. З празького зоопарку були евакуйовані тварини.

Попередження про повінь було введено в австрійських провінціях Форарльберг, Тіроль і Зальцбург на заході країни, а також на півночі - у федеральній землі Верхня Австрія. У результаті зсувів було призупинено рух поїздів у Тіролі і Зальцбурзі.

Читайте також: Повінь в Чехії: У Празі оголошено надзвичайний стан.