ua en ru

В США сотні людей заарештовано під час акцій протесту проти свавілля поліції

У США в ході акцій протесту, викликаних відмовою суддів притягнути до відповідальності поліцейського, який застрелив темношкірого підлітка у Фергюсоні, по всій країні були заарештовані сотні людей, повідомляє телеканал NBC.

У США в ході акцій протесту, викликаних відмовою суддів притягнути до відповідальності поліцейського, який застрелив темношкірого підлітка у Фергюсоні, по всій країні були заарештовані сотні людей, повідомляє телеканал NBC.

Численні арешти були проведені в Нью-Йорку, де у вівторок ввечері близько 250 протестувальників зібралися на площі Юніон-сквер і почали марширувати до Бродвею. Учасники маршу до пізньої ночі перекривали основні вулиці та мости.

В Атланті був затриманий щонайменше 21 людина. Поранення отримав поліцейський - один з демонстрантів потрапив йому в шию фаєром.

На західному узбережжі 40 чоловік були арештовані в минулий вівторок після того, як протестувальники перекрили рух на головному шосе в районі затоки Сан-Франциско.

Поліція району Окленда заявила в середу, що 92 демонстрантів заарештовані за різні порушення в ході акцій - деякі їх учасники нападали на поліцейських і підпалювали сміття.

У Лос-Анджелесі в ніч на середу були затримані 183 людини, вранці та вдень - ще дев'ять. Демонстранти у вівторок закидали сміттям одну з найжвавіших у США магістралей - трасу 101, більш відому як Hollywood Freeway, заблокувавши рух в обох напрямках.

Семеро людей зазнали арештів в Портленді, штат Орегон, після того, як близько 200 осіб відкололися від мирної демонстрації і стали кидати каміння і пляшки в поліцейських. Поліція використовувала перцевий спрей, щоб погасити нападу.

Чотири людини були затримані за блокування проїзної частини в Денвері, де, за даними влади, в акції протесту взяли участь кілька сотень людей.

Відзначимо, в Фергюсоне 9 серпня поліцейський Даррен Вілсон застрелив темношкірого підлітка Майкла Брауна. 24 листопада журі присяжних відмовився залучати Вілсона до кримінальної відповідальності, не знайшовши в його діях порушення закону. У відповідь Сполучені Штати охопили заворушення. Демонстрації пройшли більш ніж у 170 містах по всій країні.

Нагадаємо, в Фергюсоне за другу ніч протестів поліція затримала 44 людини.