ua en ru

У спецкомісію ГПУ направлено 48 заяв про перевірку суддів, які приймали рішення у справах учасників Євромайдану

До Тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції направлено 48 заяв про проведення перевірки діяльності суддів, які в листопаді 2013 р. - лютому 2014 р. приймали рішення щодо учасників акцій протесту.

До Тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції направлено 48 заяв про проведення перевірки діяльності суддів, які в листопаді 2013 р. - лютому 2014 р. приймали рішення щодо учасників акцій протесту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"За ініціативи Головного управління представництва та організації участі у кримінальному провадженні в суді Генеральної прокуратури України встановлені особи суддів судів загальної юрисдикції міста Києва, які в листопаді 2013 - лютому 2014 приймали рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою щодо осіб, які були учасниками масових акцій протесту", - йдеться в повідомленні.

На виконання вимог закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" під Тимчасову спеціальну було направлено 48 заяв про проведення перевірки діяльності цих судів та з'ясування фактів, що свідчать про порушення ними присяги, наявності підстав для притягнення їх до відповідальності.

Згідно з вимогами зазначеного закону суддя суду загальної юрисдикції підлягає перевірці комісією в разі прийняття ним одноосібно або колегії суддів рішень, пов'язаних з обмеженням прав учасників масових акцій протесту в листопаді - лютому.

Нагадаємо, до суду направлено 7 справ проти 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Євромайдана.