ua en ru

У РНБО перевіряють інформацію про підготовку теракту у школах Донбасу на 1-2 вересня

Служба безпеки України днями попередила серію терористичних актів, внаслідок яких могли постраждати сотні дітей Слов'янська.

Служба безпеки України днями попередила серію терористичних актів, внаслідок яких могли постраждати сотні дітей Слов'янська. Про це повідомили в інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко продемонстрував відео з оперативної зйомки СБУ з місця злочину у Слов'янську. "На відео видно приміщення і подвір'я філії школи №4 в районі Черевковки. Безпосередньо в початкових класах терористи влаштували лабораторію для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. У приміщенні знайдено багато обрізків проводів, вимикачів, детонаторів. Можна побачити порох і посудину з вибуховою речовиною", - йдеться в повідомленні.

Тільки в цьому приміщенні було знайдено 4 закладених вибухових пристрої і 0,5 кг пластиду, які пристосовані для дистанційного підриву. Подібними вибуховими пристроями були заміновані інші навчальні заклади Слов'янська. На території школи російські найманці влаштували опорний пункт і вогневі точки, викопали бліндаж.

"У сусідній школі №16 терористи розмістили установку "Град". А у Слов'янському авіаційному коледжі був знайдений прихований склад - 22 ящики боєприпасів калібром 30 мм", - зазначили в РНБО.

На даний момент проводиться розслідування. Опрацьовується версія, що 1-2 вересня, коли діти прийдуть до школи, найманці планували здійснити теракт.