ua en ru

У Слідкомі РФ заявляють, що не бачать підстав для звільнення льотчиці Савченко

Представник Слідчого комітету Російської Федерації Олександр Дриманов вважає, що на сьогоднішній день немає підстав для звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Представник Слідчого комітету Російської Федерації Олександр Дриманов вважає, що на сьогоднішній день немає підстав для звільнення української льотчиці Надії Савченко. Про це він заявив на засіданні комітету в Раді Федерації, передає BBC Росія.

"У нас зібрані достатні докази, що підтверджують винність Савченко в тих злочинах, які їй інкримінуємо. Тому підстав для звільнення її з-під варти на сьогоднішній день немає", - сказав він.

Нагадаємо, українська льотчиця Надія Савченко знаходиться під вартою в Росії.

При цьому за результатами виборів Верховної Ради, які відбулися 26 жовтня, Савченко проходить в український парламент за списком партії "Батьківщина".

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко арештована в Росії. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.