ua en ru

В результаті вибуху в церкві в Нігерії п'ять людей загинули, 98 поранено

При вибуху в церкві на півночі Нігерії в м. Кадуна, коли терорист-смертник в'їхав на джипі в католицький храм св. Ріти, п'ять людей загинули, 98 поранені. Його дії спровокували напади, в яких загинули ще дві людини, передає Reuters. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте напади на церкви є відмітним знаком тактики ісламістської секти "Боко Харам", пов'язаного з "Аль-Кайедою".

На півночі Нігерії вибухи і напади на церкви проводяться регулярно. Так, 14 жовтня терористи атакували прихожан церкви в Кадуні, 15 жовтня серія нападів і вибухів сталася в місті Майдугурі. 10 червня терорист-смертник підірвав під час недільної служби церква в м. Джос (штат Плато). У грудні 2011 р. після серії "різдвяних" атак уряд був змушений ввести надзвичайний стан у ряді штатів.

Читайте також: У Нігерії жертвами нападу мусульман на християнське село стали не менше 30 людей

"Боко Харам" бореться з урядом Нігерії за встановлення в країні законів шаріату і не раз звинувачувалась в організації терактів і провокуванні спалахів насильства. Зокрема, "Боко Харам" взяла на себе відповідальність за два теракти, влаштовані 25 грудня 2011 р., коли терористичним нападам піддалися християнські церкви, в яких проходили різдвяні богослужіння.