ua en ru

В результаті аномальних снігопадів у США загинули не менше 7 осіб

На північному сході США в результаті рекордного за силою снігового шторму загинули щонайменше сім осіб, передає Reuters.

На північному сході США в результаті рекордного за силою снігового шторму загинули щонайменше сім осіб, передає Reuters.
Синоптики та надзвичайні служби очікують нової хвилі снігопаду. За прогнозом, у районі Великих Озер може випасти 1 м снігових опадів, що складає річну норму.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо ввів надзвичайний стан на території 10 округів і залучив Національну гвардію для надання допомоги жителям.

Мер міста Буффало Байрон Браун заявив на прес-конференції, що комунальні служби прибрали до теперішнього часу близько 5 тис. т снігу. Екстрені служби для того, щоб дістатися до потребуючим в допомозі людям, використовують снігоходи.

В результаті погодної аномалії загинули, за останніми даними, семеро людей. Зокрема, 46-річний чоловік був знайдений у своїй машині похованим під шаром снігу товщиною 4,6 м, ще двоє постраждалих загинули в ДТП. Три людини загинули від проблем з серцем, в тому числі один - через те, що не був вчасно доставлений у медичний заклад, коли йому стало погано. Подробиць загибелі сьомого поки немає.

Тим часом, AFP повідомляє про загибель восьми людей в цій частині США.

Нагадаємо, раніше на півночі Італії і на півдні Швейцарії в результаті обвалів загинули не менше 4 осіб.