ua en ru

У полоні сепаратистів залишається 130 військовослужбовців ЗСУ, - Міноборони

У полоні сепаратистів станом на сьогодні залишається 130 військових Збройних сил України. Про це заявив заступник міністра оборони України Петро Мехед, передає HromadskeTV.

"На сьогоднішній день незаконно утримуваних військовослужбовців ЗСУ близько 130. Якщо брати по військових, які зникли - це 250 чоловік", - повідомив Мехед, зазначивши, що йдеться саме про бійців Збройних сил.

Також заступник міністра додав, що серед полонених є ті, кого не виходить звільнити вже з літа 2004 р. "Позавчора ми забрали військового 51 бригади, який був у полоні від серпня", - зазначив Мехед.

Складності зі звільненням полонених заступник міністра оборони пояснив тим, що на сході України є дуже багато різних воєнізованих формувань, і з деякими з них дуже важко домовитися.

Крім того, Мехед повідомив, що протягом останніх двох діб з Дебальцевого вивезено 15 тіл загиблих під час боїв. "Ми не можемо зараз ідентифікувати ці тіла, оскільки вони знаходяться у Дніпропетровську. Це можуть бути бійці і ЗСУ, Нацгвардії, і представники сепаратистів. Тому що коли ми виконуємо завдання з пошуку тіл загиблих, ми забираємо всіх, кого та чи інша сторона не змогли вчасно прибрати", - повідомив він.

Нагадаємо, 22 лютого Міноборони України оприлюднило список 139 звільнених з полону військових.