ua en ru

В Одесі 23-річний хлопець скоїв угон трамваю

В Одесі співробітники Київського райвідділу міліції затримали 23-річного чоловіка, який скоїв угон трамваю, який стояв на запасній колії на Старосінної площі. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України в Одеській обл.

"Скориставшись навігаційним обладнанням, співробітники КП "Одесміськелектротранс" з'ясували, що трамвай рухається в бік 2-ї станції Люстдорфської дороги, про що і повідомили правоохоронцям... Прибувши на місце, міліціонери виявили трамвай, а також викрадача, який вже встиг знеструмити вагон і збирався втекти", - йдеться у повідомленні.

Зловмисником виявився колишній співробітник комунального підприємства "Одесміськелектротранс", який два тижні тому звільнився за власним бажанням.

"У відділі міліції чоловік розповів, що відпочивав у барі, розташованому недалеко від Старосінної площі, і вживав алкогольні напої. Вийшовши на вулицю, побачив трамвайний вагон, в якому нікого не було. Він захотів згадати трудові будні і вирішив покататися. Скориставшись навичками, отриманими раніше в якості водія трамвая, правопорушник проник в салон і привів вагон в рух. На кінцевій зупинці громадського транспорту, на 2-й станції Люстдорфської дороги, він був зустрінутий співробітниками міліції та колишніми колегами", - йдеться у повідомленні.

Відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), що передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 тис. 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5 років.