ua en ru

В морги Донецької області за час АТО надійшло понад 1,3 тис. дорослих і 23 дитини, - ОДА

В морги Донецької області за час проведення антитерористичної операції надійшли тіла понад 1,3 тис. дорослих жителів та 23 дітей, загиблих, за попередніми даними, через військові дії.

В морги Донецької області за час проведення антитерористичної операції надійшли тіла понад 1,3 тис. дорослих жителів та 23 дітей, загиблих, за попередніми даними, через військові дії. Про це в ході онлайн-прес-конференції заявила директор департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Олена Петряєва.

"Що стосується дітей, тут ми дуже ретельно стежимо за статистикою. 45 поранених дітей і 23 дитини у нас загинули у віці від 0 до 18 років", - сказала Петряєва

Вона зазначила, що набагато складніше є справа зі статистикою щодо кількості поранених і загиблих серед дорослих. "Думаю, цифра ніколи не стане відома точна, скільки людей було поранено і скільки загинуло. Частина загиблих не розтинається в установах судмедекспертизи. А ми говоримо лише про офіційну статистику, яка проходить через обласну судмедекспертизу. А частина розтинається на сусідніх територіях, у Дніпропетровській та Харківській областях. За даними експертизи, понад 1300 людей було розкрито наших бюро судмедекспертизи", - сказала Петряєва.

Крім того, вона додала, що близько 3,5 тис. поранених пройшло через медичні установи Донецької області. При цьому частина поранених лікувалися в Харківській або Київській областях, тому точних даних немає в облдержадміністрації.

Нагадаємо, з квітня на Донбасі проходить антитерористична операція. В ООН зафіксували як мінімум 3 тис. убитих з початку конфлікту на сході України.