ua en ru

В Луганській обл. терористи вночі штурмували прикордонні загони, поранено 6 прикордонників

У Луганській області сьогодні вночі терористи штурмували прикордонні загони з метою прорвати державний кордон України, при цьому були поранені 6 прикордонників.

У Луганській області сьогодні вночі терористи штурмували прикордонні загони з метою прорвати державний кордон України, при цьому були поранені 6 прикордонників. Про це РБК-Україна повідомила прес-служба Державної прикордонної служби.

"На даний момент є інформація, що 5 прикордонників поранені і 1 контужений", - відзначили в прес-службі.

Увечері 21 травня в 22:00 прикордонний наряд від відділу прикордонної служби "Краснодон" виявили 3 КамАЗа в супроводі "Ниви", які в'їхали в Україну з боку Російської Федерації. На вимогу прикордонників зупинитися, а також на попереджувальні постріли вгору водії не відреагували і намагалися прорватися на територію України. І тільки після того, як прикордонники почали стріляти на поразку, машини розвернулися і повернулися в Росію.

По лінії прикордонно-представницьких зв'язків російська сторона була поінформована про те, що це вже четвертий випадок безперешкодного проїзду автомобілів з РФ, які були припинені українськими прикордонниками.

В той же день близько 23:00 у відділ прикордонної служби "Станична Луганська" під'їхала група до 30 осіб, озброєних автоматичною зброєю, в тому числі кулеметами, і висунули ультиматум здати зброю і звільнити приміщення прикордонного підрозділу. Прикордонники відмовилися.

Після отримання підкріплення на пів на першу ночі бойовики почали штурм із застосуванням автоматів, кулеметів, гранатомета і ручних гранат. З найближчих будинків по прикордонникам стріляли снайпери.

Бій тривав півтори години. Прикордонники відбили три атаки на свій підрозділ і змусили нападників відступити. Однак навколо відділу прикордонної служби продовжують зосереджуватися снайпери.

Під час бою із застосуванням гранат прикордонники знищили дві вогневі точки, з яких працювали снайпери. Також вони пошкодили дорожній каток, яким нападники пробили ворота на територію прикордонного загону.

З метою адекватного реагування на різке загострення обстановки на ділянці "Станична Луганська" оперативно перекинуті прикордонні резерви, проінформовані штаб антитерористичної операції, взаємодіючі правоохоронні органи, плануються спільні дії по знищенню терористів.

Нагадаємо, вчора лідер самопроголошеної "Луганської народної республіки" Валерій Болотов заявив про готовність до переговорів з владою України після припинення антитерористичної операції.

У свою чергу офіційний Київ готовий до фінальної стадії АТО.