ua en ru

У Києві затриманий голова "Укргазвидобування" Сергій Костюк, - прокуратура

У Києві затриманий голова "Укргазвидобування" Сергій Костюк, - прокуратура Джерело фото: EPA
Сьогодні вранці у Києві затриманий голова ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Костюк.

Сьогодні вранці у Києві затриманий голова ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Костюк (на фото). Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Як зазначають у прес-службі, затримання відбулося в рамках спільної операції прокуратури міста Києва та СБУ неподалік головного офісу цієї компанії на вулиці Кудрявскій.

"Сьогодні ж Печерський райсуд має обрати Костюку запобіжний захід. Столична прокуратура наполягає на взятті підозрюваного під варту", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, прокуратура Києва погодила оголошення про підозру голові правління "Укргазвидобування" та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитків на суму понад 23 млн гривень.

Встановлено, що в березні поточного року між Публічним акціонерним товариством і приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу. В результаті комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю.

Дії посадових осіб ПАТ "Укргазвидобування" кваліфіковані за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення місцезнаходження іншого підозрюваного.

Нагадаємо, 24 листопада прокуратура погодила оголошення про підозру голові правління "Укргазвидобування" і його заступнику.