ua en ru

У Києві в ніч з 30 квітня на 1 травня пройдуть військові навчання, до центру буде стягнута техніка, - КМДА

У ніч із 30 квітня на 1 травня 2014 р. у м. Києві відбуватимуться тактично-спеціальні військові навчання.

У ніч із 30 квітня на 1 травня 2014 р. у м. Києві відбуватимуться тактично-спеціальні військові навчання. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Згідно з повідомленням, у рамках навчань передбачається, що містом будуть пересуватися колони бойової техніки.

При цьому в КМДА інформують, що розгортання особового складу та техніки відбуватиметься в центрі міста.

Зазначимо, як заявили РБК-Україна у прес-службі Міністерства оборони України, тактико-спеціальні військові навчання в ніч із 30 квітня на 1 травня 2014 р. в Києві проведе Управління державної охорони України (УДО).

Разом із цим, як стало відомо РБК-Україна, в навчаннях буде задіяна військова техніка Міноборони.

У той же час заступник міністра оборони Петро Мехед заявив РБК-Україна, що техніка Міноборони у навчаннях задіяна не буде.

Як уточнив голова КМДА Володимир Бондаренко, військова техніка в рамках навчань, які завершаться до світлого часу доби, пройде від вул. Дегтярівської до урядового кварталу.

Як повідомлялося, 29 квітня в Києві біля однієї з барикад на Майдані Незалежності сталася масова бійка між представниками Самооборони та активістами Соціал-націоналістичної асамблеї. У РНБО вважають, що інцидент на Майдані організували російські спецслужби. При цьому постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що Російська Федерація вважає Майдан Незалежності в Києві окупованим.

Нагадаємо, із 21 листопада 2013 р. в центрі Києва знаходяться активісти Євромайдану.