ua en ru

У Києві УБОЗ затримав кримінального авторитета, який створив на території вокзалу "Київ-Пасажирський" систему поборів

Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України (УБОЗ) затримали кримінального авторитета, який на території київського Центрального залізничного вокзалу "Київ-Пасажирський" створив систему кримінальних поборів. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Так, протягом багатьох років Юрій Багієв на прізвисько Бабай через своїх помічників отримував данину з крадіїв, шахраїв, таксистів, маршрутників, підприємців, стихійних продавців і так званих квартирниць. У результаті кожен, хто отримував хоч якийсь прибуток навколо вокзалу, був зобов'язаний віддати частину.

Бабай неодноразово притягувався до відповідальності, проте кожного разу повертався до незаконної діяльності.

Нещодавно до оперативників УБОЗ надійшла інформація про відновлення діяльності авторитету на вокзалі. У результаті операції правоохоронців з документування незаконної діяльності та затримання зловмисників ліквідована верхівка злочинного середовища - організатор і його "права рука".

Відносно чоловіків розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Зараз зловмисники перебувають під вартою і їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років, однак він може бути збільшений, якщо підтвердиться факт причетності затриманих до інших злочинних схем.

Читайте також: З України депортований кримінальний авторитет Марат "Сухумський"