ua en ru

У Казахстані почався суд над бойовиком ЛНР

У районному суді Астани почався розгляд по кримінальній справі у відношенні 30-річного громадянина Казахстану Євгена Вдовенко, який брав участь у збройному конфлікті на Донбасі на боці бойовиків ЛНР.

У районному суді Астани почався розгляд по кримінальній справі у відношенні 30-річного громадянина Казахстану Євгена Вдовенко, який брав участь у збройному конфлікті на Донбасі на боці бойовиків ЛНР, передає Nur.Kz.

"Брав участь у боях, застосовував зброю, здійснював охорону блокпостів, патрулював місто Луганськ, а також виконував інші доручення", - заявив прокурор на засіданні суду.

Державний обвинувач розповів, що після травневих подій в Одесі Вдовенко прийняв рішення виїхати в Україну для надання допомоги сепаратистам. У складі групи близько 30 осіб під керівництвом невстановленої особи на прізвисько "Філін" незаконно перетнув російсько-український кордон. У Луганській області Вдовенко пройшов курс первинної військової підготовки.

Підсудний відзначив, що перебував в Україні близько 70 днів, а потім захворіла бронхітом і вирішив повернутися додому.

Вдовенко перебуває під арештом з жовтня 2014 р. В 2009 р. він був засуджений за незаконне придбання та збут зброї.

У генеральної прокуратури Казахстану є відомості про виїзд інших громадян з метою участі у збройному конфлікті на Донбасі.

Нагадаємо, у Львові росіянина засудили до 10 років ув'язнення за шпигунство в зоні АТО.