ua en ru

В Іраку в результаті нападів бойовиків на борців з "Аль-Каїдою" загинули 19 осіб

В Іраку в результаті нападів бойовиків на борців з "Аль-Каїдою" загинули 19 осіб. Інциденти сталися на півночі країни, передає Associated Press.

Найбільш кровопролитним став напад на генерала Абула-Аміла ель-Зейді та супроводжуючих його офіцерів у м. Адейм, в результаті якого загинули шість військовослужбовців. Сам генерал не постраждав. У м. Бакуба бойовики напали на одного з борців з "Аль-Каїдою", в результаті нападу були вбиті його дружина і дві дочки. Також у м. Бакуба були вбиті ще двоє борців з "Аль-Каїдою" з руху "Сахва". Ще четверо загинули в Багдаді в результаті вибуху. Підрив дорожньої міни поблизу м. Мосул призвів до загибелі двох офіцерів. У Мосулі загинула одна людина в результаті обстрілу.

Читайте також: Для Іраку липня 2013 р. став найкривавішим місяцем з 2008 р. - в країні загинули більше 1 тис. осіб, - ООН

У країні активізувалася терористична війна сунітів проти шиїтів. Липень 2013 р. став найкривавішим місяцем в Іраку з 2008 р. - загинули понад 1 тис. осіб. Всього з початку 2013 р. в країні загинули щонайменше 4 тис. 137 мирних жителя, а понад 9,8 тис. отримали поранення.