ua en ru

Арешт судна зі зброєю в Індії: екіпажу Seaman Guard Ohio з українцями на борту пред'явлено звинувачення

В Індії пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів, а також незаконному придбанні палива, екіпажу із 33 осіб із судна Seaman Guard Ohio, затриманого в територіальних водах цієї країни.

В Індії пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів, а також незаконному придбанні палива, екіпажу із 33 осіб із судна Seaman Guard Ohio, затриманого в територіальних водах цієї країни. Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, індійська берегова охорона затримала у своїх територіальних водах судно Seaman Guard Ohio, що належить американській фірмі AdvanFort і слідувало під прапором Сьєрра-Леоне. Капітан судна не зміг надати документи на зброю і пояснити, чому судно увійшло до територіальних вод Індії з таким вантажем. Він сказав, що наявність зброї необхідна екіпажу для захисту від сомалійських піратів.

За словами представника AdvanFort Чако Томаса, поліція поки ще займається вивченням корабельної документації. Американське посольство в Індії поки не коментує ситуацію.

Індійська влада з'ясовує, чи могло судно брати участь у незаконному перевезенні зброї. Команда запевнила, що судно займається наданням охоронних послуг, а наявна в неї зброя - легальна.

15 жовтня в МЗС України повідомили, що на борту судна знаходяться троє громадян України - капітан, старший помічник і охоронець.

18 жовтня в українському зовнішньополітичному відомстві підтвердили інформацію про арешт представників охорони судна Seaman Guard Ohio.

Американська компанія AdvanFort спеціалізується на наданні охоронних послуг, зокрема, у проводженні суден у небезпечних з точки зору піратства районах.

Нагадаємо, індійська берегова охорона в ніч з 11 на 12 жовтня 2013 р. затримала судно Seaman Guard Ohio зі зброєю на борту, що слідувало під прапором Сьєрра-Леоне. Екіпаж судна складався з 10 моряків, у складі двох українців і восьми індусів. Крім того, на борту також перебували 25 охоронців (14 естонців, шість британських громадян, четверо індусів і один громадянин України).