ua en ru

У Харкові сьогодні ввечері пройде смолоскипна хода на честь УПА, - ЗМІ

У Харкові ввечері 14 жовтня пройде смолоскипна хода на честь 72-ї річниці з дня заснування Української повстанської армії (УПА).

У Харкові ввечері 14 жовтня пройде смолоскипна хода на честь 72-ї річниці з дня заснування Української повстанської армії (УПА). Про це повідомляє місцеве видання "Об'єктив" з посиланням на організаторів маршу.

Як зазначається, марш почнеться о 18:00 на площі Конституції біля пам'ятника Незалежності України.

"Учасникам ходи пропонують приходити на захід зі смолоскипами. Серед правил Маршу - категоричну заборону використання петард. Також учасників попереджають про те, що можливих провокаторів потрібно знешкодити і негайно повідомити про інцидент міліцію", - пише видання.

Планується, що в марші візьмуть участь близько 3000 тисяч осіб. Порядок на заході будуть забезпечувати 1200 співробітників міліції.

Нагадаємо, сьогодні в Києві розпочався мітинг за участю близько 2 тис. активістів, які пізніше маршем пройшли до будівлі Верховної Ради і вимагали визнати вояків УПА борцями за незалежність України. Пізніше пікетувальники під Радою влаштували бійку з правоохоронцями і розбили вікно в будинку.