ua en ru

У Донецькій обл. на шахті "Щегловська-Глибока" загинув гірник

У м. Макіївка Донецької області вчора, 13 липня 2013 р., о 22:55 на шахті "Щегловська-Глибока" ПАТ "Донбас" на горизонті 1066 м стався раптовий викид вугільно-метанової суміші без послідуючого горіння, у результаті чого під завалом опинилися троє гірників.

У м. Макіївка Донецької області вчора, 13 липня 2013 р., о 22:55 на шахті "Щегловська-Глибока" ПАТ "Донбас" на горизонті 1066 м стався раптовий викид вугільно-метанової суміші без послідуючого горіння, у результаті чого під завалом опинилися троє гірників. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

130 гірників вийшли на поверхню самостійно, з яких один гірник з діагнозом отруєння рудним газом у стані середнього ступеня важкості був госпіталізований до міської лікарні. О 2:15 14 липня трьох гірників було знайдено та звільнено з-під завалу (з яких один гірник загинув, о 5:15 тіло піднято на поверхню) та двоє гірників у важкому стані госпіталізовано до опікового центру м. Донецьк. Шахта тимчасово не працює.

Причина викиду встановлюється. За фактом події правоохоронними органами проводиться розслідування.

Читайте також: Завал на шахті у Донецькій обл. - врятовано двох гірників

Нагадаємо, 14 квітня в м. Макіївка на шахті "Чайкіно" ДП "Макіїввугілля" на горизонті 1100 м, де працювало 9 гірників, стався раптовий викид гірської маси і газу метан, внаслідок чого під завалом опинилися 3 гірники. Всього в шахті працювали 124 шахтарі, з них 121 шахтаря виведені на поверхню, шахта тимчасово не працювала.

В результаті два гірники тоді загинули.

8 квітня в Луганській області на шахті "Карбоніт" держпідприємства "Первомайськвугілля" загинув машиніст горно-виїмкових робіт. Гірник був смертельно травмований дерев'яним брусом під час доставки працівників першої зміни до місця призначення електровозом.

1 квітня на шахтмайданчику "Дніпровський" ДТЕК шахтоуправління "Дніпровське" в Дніпропетровській області в результаті нещасного випадку загинув машиніст підземних установок.

26 березня на шахті 81 "Київська" підприємства "ДТЕК Ровенькиантрацит" о 1:25 у вугільному бункері був виявлений машиніст підземних установок 1986 року народження без ознак життя.

За півроку в Україні загинули 48 шахтарів. Це на 21 смертельний випадок менше, ніж в січні-червні 2012 р. Травми отримали більше 1,5 тисяч гірників.