ua en ru

У Донецьку порушено справу за фактом захоплення приміщення банку Ахметова

У Ворошиловському районі м. Донецька терористи захопили приміщення ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ), заволоділи майном банку, у тому числі цінним, а також пошкодили значну частину майна, чим заподіяли матеріальну шкоду. Про це повідомили в ГУМВС України в Донецькій області.

"Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що в Горлівці порушено кримінальну справу за фактом викрадення з банкомату близько 200 тис. грн.

ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ) входить до групи найбільших банків України, на початок 2014 р. займаючи 8 місце за розміром активів за класифікацією НБУ. Є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 р. Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (92,24% акціонерного капіталу), частина Групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова. Банк обслуговує 1,5 млн приватних та понад 20 тис. корпоративних клієнтів.