ua en ru

У Донецьку в результаті бойових дій за добу загинули 4 людини, 9 поранені, - мерія

У Донецьку в результаті бойових дій 18 жовтня загинули 4 людини, ще 9 отримали поранення.

У Донецьку в результаті бойових дій 18 жовтня загинули 4 людини, ще 9 отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міської ради.

"В результаті військових дій 18 жовтня в Донецьку загинуло 4 мирних жителя, 9 отримали осколкові поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що ніч у Донецьку пройшла вкрай напружено. Починаючи з 13:40 18 жовтня і до 3 години ночі 19 жовтня в місті велися обстріли, епіцентрами яких були 4 району - Петровський, Кіровський, Куйбишевський і Київський. В результаті попадання снарядів зафіксовані численні руйнування житлового фонду: у Кіровському районі по вул. Саврасова 5, вул. Блакитна 28, 29, 32, 33, вул.Ломоносова 30, ул.Чекалина 5, 13 і 15, вул. Пашинна 5, вул. Сергеєвська 20; у Петровському районі - вул. Крамарчука 1, ул.Гастелло 62 і ул.Кирпичнозаводська 30; в Куйбишевському районі - будинки №№54 і 56 по вулиці Стратонавтів; у Київському районі - вул. Середня 3, ул.Артемовська 133, вул. Кутузова 29 та вул. Савченко 10.

Крім того, повністю знищений один з цехів Донецького казенного заводу хімічних виробів. Пошкоджено будівлю школи №61, розташованої за адресою Звягільського 68. У Куйбишевському районі один снарядів потрапив в трансформатор на підстанції "Смолянка " 220" по вулиці Заварзіна, що призвело до займання.

В результаті артобстрілів зафіксовані численні пошкодження газопроводів в Петровському і Київському районах. В цілях безпеки відключені від газопостачання 6 будинків по вулиці Крамарчука, а також 17 будинків по вулицях Кутузова, Звягільського, Савченко.

"Станом на 10:00 ситуація в місті залишається напруженою. Віддалені чути залпи у Петровському, Кіровському, Куйбишевському і Київському районах, про що повідомляють жителі", - наголошується в повідомленні.

Системи життєзабезпечення міста працюють. Енергетики продовжують підключати підстанції від пошкодженої живильної станції "Смолянка " 220". В роботі ще знаходяться 20 трансформаторних підстанцій.

З-за відсутності напруги в контактній мережі все ще не здійснюється рух трамваїв за маршрутами №№3, 4, 8 і 16. Інший громадський транспорт працює за графіками.

Нагадаємо, в Донецьку 18 жовтня в результаті обстрілу поранено кілька працівників водоканалу.