ua en ru

У Донецьку в результаті артобстрілу загинули 3 мирних жителя, - мерія

У Донецьку в результаті артобстрілу загинули 3 мирних жителі. Про це повідомляє прес-служба Донецької міськради.

У Донецьку в результаті артобстрілу загинули 3 мирних жителі. Про це повідомляє прес-служба Донецької міськради.

Вранці 23 серпня артобстрілів зазнали Кіровський і Київський райони. У Кіровському районі постраждали госпбудівлі в будинках приватного сектора по вулицях Рубцова, 2 і Леонтовича, 26. В результаті потрапляння снаряда стався спалах складу поліграфічної продукції друкарні "Новий світ" по вулиці Адигейській, 6а.

У Київському районі снарядом знищений магазин, розташований на перетині вулиць Молодих шахтарів і Павла Поповича. Осколками від снарядів пошкоджені довколишні будинки: перекриття на другому поверсі в будинку 29, на третьому поверсі в будинку 33, а також засклення в будинках 33 а і 33 б по вулиці Павла Поповича.

В результаті ранкового артилерійського обстрілу в Київському районі загинуло 2 мирних жителі, які в цей момент знаходилися на зупинці громадського транспорту. У Кіровському районі осколкові поранення отримав 1 мирний житель, але, на жаль, після доставки каретою швидкої допомоги до лікарні, помер.

Станом на 10:00 обстановка зберігається напруженою. Через ушкодження на контактних мережах не ходять трамваї по маршрутах №1 та №6. Автобуси №73 здійснюють рух до Шахтарської площі, транспорт за маршрутом №41 - до міськлікарні №25, маршрут №42 - до міськлікарні №14.

Також повідомляється, що за минулу добу 22 серпня, за інформацією ДержНС України в Донецькій області, в результаті артобстрілів в Петровському районі пошкоджено будинки приватного сектора №1 по вулиці Соколовського, №2 по вулиці Федеративна, вулиця Раціоналізаторів, 24, вулиця Банківська, 30 і деякі будинки по вулиці Андрусова.

По вулиці Добровольського, 7 снаряд потрапив між 1 і 2 поверхами 9-поверхового житлового будинку. Пошкоджено скління у школі №116. Крім того, по вулиці Петровського, 273 снаряд потрапив у приватну пекарню, істотно пошкоджена покрівля та обладнання.

Близько 18:00 під час виїзду в районі Петровського, 300 потрапила під артобстріл машина ДержНС, осколкові поранення отримав 1 співробітник служби, у терміновому порядку він був доставлений до обласної травмотології.