ua en ru

У ДНР заявляють про отримання гуманітарної допомоги з РФ

У так званій "Донецькій народній республіці" заявляють про отримання ввечері 17 серпня гуманітарної допомоги з Росії.

У так званій "Донецькій народній республіці" заявляють про отримання ввечері 17 серпня гуманітарної допомоги з Росії. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДНР.

"Сьогодні (17 серпня, - ред.) пізно ввечері в Донецьк прийшли три машини з гуманітарною допомогою з Росії, які прийняла державна комісія ДНР", - наголошується у повідомленні.

У свою чергу голова митної служби України Анатолій Макаренко у своєму Facebook повідомив, що гуманітарна допомога з РФ ще не пропускалася через кордон і що 18 серпня очікується прибуття офіційних представників Червоного Хреста для проведення необхідних митних процедур.

"Чекаємо завтра (18 серпня, - ред.) офіційних представників Червоного Хреста для проведення необхідних митних процедур - огляд, ідентифікація вантажу, документальне оформлення і т.д. Вантаж, за погодженням з місією Червоного Хреста, буде надходити в міжнародний пункт пропуску "Ізварине-Донецьк"(Ростовської обл.) партіями до 30-ти транспортних засобів і передаватися для подальшого супроводу тільки офіційним представникам Червоного Хреста і лише після проведення усіх заходів прикордонно-митного контролю", - повідомив Макаренко.

Нагадаємо, Росія 11 серпня відправила в Україну 280 вантажівок з гуманітарною допомогою.