ua en ru

В Артемівську Донецької області у 49-річного жителя вилучено арсенал зброї, - міліція

В Артемівську Донецької області у 49-річного жителя вилучено арсенал зброї, - міліція

У місті Артемівськ Донецької області співробітниками міліції у 49-річного місцевого жителя виявлено та вилучено арсенал зброї та боєприпасів. Про це йдеться у зведенні ГУ МВС у Донецькій області.

"У ході огляду домоволодіння і автомобіля "Таврія", яке належить зловмиснику, міліціонерами було вилучено предмети, схожі на: два РПГ, два автомати Калашникова калібру 7,62 мм, підстовбурний гранатомет і 10 гранат до нього, 3 гранати Ф-1, 6 гранат РГД, 4 боєкомплекти до АК, 27 коробок з патронами до автоматичної зброї різного калібру, пакет з патронами різного калібру в кількості 262 шт., а також сигнальні ракетниці в кількості 10 шт., військова міна-пастка і три саморобні вибухові пристрої", - йдеться в повідомленні.

Зброя і боєприпаси направлені на експертизу. Відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.263 КК України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Проводиться розслідування.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Донецькій обл. порушили справу за фактом виявлення в лісі схованки з боєприпасами.