ua en ru

В аеропорту "Жуляни" літак викотився за межі злітно-посадкової смуги, аеропорт закритий

У Києві в аеропорту "Жуляни" літак викотився за межі злітно-посадкової смуги, аеропорт закритий. Про це йдеться в повідомленні аеропорту в соцмережі Facebook.

У Києві в аеропорту "Жуляни" літак викотився за межі злітно-посадкової смуги, аеропорт закритий. Про це йдеться в повідомленні аеропорту в соцмережі Facebook.

"О 12:15 15 липня в аеропорту "Київ" літак Boeing -737-500 компанії UTair, що здійснював рейс Москва (Внуково) - Київ викотився за межі злітно-посадкової смуги. В результаті НП ніхто з 77 пасажирів і членів екіпажу не постраждав, пасажири доставлені в аеропорт. аеропорт закритий до з'ясування обставин", - йдеться в повідомленні.

"Якщо протягом години аеропорт відкриють, затримка буде у трьох рейсів. Пасажирам необхідно тільки чекати", - йдеться в повідомленні аеропорту.

Читайте також: В МАУ пояснюють проблеми із затримками рейсів переходом у термінал D аеропорту "Бориспіль"

Нагадаємо, в ніч на 1 липня в "Шереметьєво" літак викотився за межі злітно-посадкової смуги. В результаті НП ніхто не постраждав, але смуга виявилася паралізована на 40 хвилин. Всього в результаті інциденту було затримано 98 рейсів "Аерофлоту".

Аеропорт "Київ" ("Жуляни") знаходиться в межах міста за вісім кілометрів від центру і має одну злітно-посадкову смугу. Займає територію площею 265 га

У першій половині 2009 року була закінчена реконструкція злітно-посадкової смуги і з'явилася можливість приймати більш важкі літаки, такі як " Боїнг-737 " і Аеробус А320. З 11 травня 2009 року аеропорт почав роботу в цілодобовому режимі. Аеропорт має статус міжнародного. 17 травня 2012 відкрито новий термінал "А" з пропускною здатністю 320 пасажирів на годину, який став найбільшим терміналом аеропорту. Аеропорт перебуває у комунальній власності міста Києва.

Через "Жуляни" здійснюють київські рейси авіакомпанії Wizz Air, "Трансаеро" "Ютейр-Україна".