ua en ru

Українські комунальники готові до снігопадів, - Азаров

Українські комунальні служби готові до снігопадів та морозів, які прогнозується з початку наступного тижня.

Українські комунальні служби готові до снігопадів та морозів, які прогнозується з початку наступного тижня. Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"До цієї зими наші служби підготувалися значно краще, ніж до минулої. Були заздалегідь підготовлені плани, проведені масштабні навчання, закупили достатню кількість паливно-мастильних матеріалів, солі, інших необхідних матеріалів, в тому числі, велику кількість лопат. Я думаю, цього разу нам буде що надати працівникам", - написав Азаров.

Водночас він зазначив, що стан українських служб далекий від оптимального, що пов'язано з фінансовими проблемами.

"Абсолютно всі проблеми не можна вирішити одразу. Але все, що можна було зробити в рамках наявних ресурсів, було зроблено", - повідомив прем'єр.

"Хочу також зазначити, що якщо за добу випаде двомісячна норма снігу, як це було 23 березня минулого року, то без заторів нам не обійтися, вони будуть. І наше з вами спільне завдання - ліквідувати їх якомога швидше", - додав Азаров.

Водночас він повідомив, що в цьому році для усунення негативних погодних явищ передбачено залучення техніки не лише тієї, яка знаходиться у власності міських служб, а також тієї, яка перебуває в підпорядкуванні Міноборони, ДержНС, в приватних компаніях і т.д.