ua en ru

У рейдерів ринку "7-й кілометр" є покровителі в прокуратурі Одеської обл, - ЗМІ

Бізнесмен Віктор Чернат-Добрянський, з яким пов'язують спробу рейдерського захоплення ринку "7-ий кілометр", діє під заступництвом заступника прокурора Одеської області Миколою Клянцко. Про це повідомляють ЗМІ.

За їх даними, саме зв'язками Черната-Добрянського з Клянцко пояснюється недавнє вилучення грошей і документів у законної адміністрації ринку.

"Клянцко з Чернатом-Добрянським може об'єднувати не тільки студентське минуле. Ходять чутки, що Клянцко підтримує Добрянського за обіцяну останнім частку в ринку і "сприяння" у черговому кар'єрному "стрибку": Добрянський нібито пообіцяв Клянцко посприяти його призначенню на посаду прокурора Одеської області", - зазначають ЗМІ, нагадуючи, що Клянцко вже через кілька днів після призначення на посаду був звинувачений у вимаганні.

"Клянцко вимагав 300 тис. дол. у власників одеського бізнес-центру "Сонячний". Коли ті відмовилися платити - до них в офіс 1 грудня прибули правоохоронці (у супроводі київського УБОЗ) і влаштували обшук. Як свідчать очевидці, співробітники прокуратури нібито вимагали у адміністрації гроші. Тоді БЦ "Сонячний" захистили активісти одеського "Євромайдану"", - наголошують ЗМІ.

Також, за даними видання, Клянцко пов'язують з діючою в Одесі ОЗУ "Вуйки", до причетності в якій підозрювали також екс-прокурора області Василя Присяжнюка. Повідомляється, що ОЗУ організувало монополію на оформлення вантажів контрабандою, змушуючи підприємців звертатися до послуг низки конкретних компаній-посередників при спробі провезти товари на територію України. Сам Клянцко вважався "куратором" Іллічівського порту. ОЗУ також пов'язували з конвертаційними і валютними операціями в Одесі.

"Люстраційна комісія Одеської області внесла його прізвище в список співробітників прокуратури, за якими "плаче" люстрація. Однак їх не чують ні в міліції, ні в ГПУ. Та людина, щодо якої варто було б провести ретельне розслідування, в адресу якого лунають звинувачення в здирстві, контрабанді, корупції - при всіх владах продовжує свою впевнену ходу по кар'єрних сходах", - відзначають ЗМІ.