ua en ru

Терористи готують провокації на Донбасі під час проведення виборів в Раду, - РНБО

Терористи готують провокації на території Донецької та Луганської областей під час проведення позачергових виборів народних депутатів.

Терористи готують провокації на території Донецької та Луганської областей під час проведення позачергових виборів народних депутатів. Про це на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна

"Напередодні парламентських виборів терористи готуються до низки провокацій на Донбасі, зокрема обстрілу житлових кварталів і цивільних об'єктів з метою дискредитації підрозділів українських військ", - розповів Лисенко.

За його словами, зараз на околиці населеного пункту Суходільськ (Луганськая область) розташована техніка бойовиків у складі 1 БТР, 1 система повного зал вогню "Град" на базі автомобіля Краз, на яких білою фарбою нанесені дві лінії - це розпізнавальні знаки приналежності техніки Збройним силам України.

Крім того, даними РНБО, на одному з підприємств Луганська замовлено виготовлення військових шевронів з українською символікою.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив силовикам забезпечити правопорядок під час виборів.